Home / Volwassenen / Wegwielrennen

Wegwielrennen Starters, Middengroep en Gevorderden

Wat?

Met de starters (zowel voor mannen als vrouwen) leert u de basisvaardigheden van het wegwielrennen aan.  Zo leert u veilig in het wiel rijden in groep, met klikpedalen rijden, veilig remmen, op- en afschakelen, bochten insturen, een lekke band vervangen, de regio verkennen, en … je bouwt een basisconditie op. En dit op een ontspannen en plezierige manier in een kleine groep. De gemiddelde rijsnelheid bedraagt 23 à 24 km/uur.

Bij de middengroep beschik je al over deze basisvaardigheden.  Maar hier gaan we je skills en conditie naar een hoger niveau tillen.  Je vaardigheden worden geautomatiseerd zodat je stilaan één wordt met je fiets.  Met elke groep fietsen we telkens een andere uitgestippelde toer.  Af en toe wordt er tijdens de rit nog eens een techniekoefening ingelast.  Tijdens het fietsen streven we naar een gemiddelde rijsnelheid van 26 à 27 km/uur.

Met de gevorderden gaan we nog een ‘trapje’ verder. We trachten een gemiddelde rijsnelheid van 30 km/uur te behalen.  Regelmatig zal er een interval-training worden ingelast (dit zijn de fysiek zwaardere trainingen). De gevorderden kunnen bijkomend op zondag voormiddag een lange duurtraining fietsen (i.s.m. en onder leiding van 'De Oevelse Wielervrienden'). Deze duurtraining wordt ook tegen een gemiddelde rijsnelheid van 30 km/uur afgelegd.

EXTRA:  De trainingen lopen tot aan de zomervakantie.  Op zaterdag 6 juli 2019 organiseren we als afsluiter een eigen fietstocht (verschillende afstanden) in de Hoge Venen (start/aankomst in Malmedy).  We sluiten de fietsdag af met een pastaparty en een glaasje in een groot Ardens vakantiehuis.  Er is de mogelijkheid om in het vakantiehuis te blijven overnachten tot zondag en 's ochtends te genieten van een lekker ontbijt.  Deze Ardennen-dag zit niet bij in de prijs inbegrepen.

Waar?

  • Vertrek aan het ‘Boswachtershuis’ te Westerlo (Papedreef 1).
  • We fietsen lussen vanuit Westerlo in alle windrichtingen. We voorzien weer enkele nieuwe ritten voor u in 2019.
  • Enkel de lange duurtraining voor de Gevorderden vertrekt aan de kerk in Oevel.

Wanneer?

  • Starters, Middengroep en Gevorderden:  Op maandag van 18u45 tot 20.30 uur à 21 uur. Start: 1 april (geen grap 😉 t.e.m. 24 juni 2019 (in totaal 13 weken).
  • Extra Gevorderden:  Op zondag van 9u tot circa 12 uur (gans het jaar door).

Prijs?

Interesse?