Home / Volwassenen / Wegwielrennen

Wegwielrennen 1.0 (Starters), 2.0 (Middengroep) en 3.0 (Gevorderden)

Wat?

Met de starters (zowel voor mannen als vrouwen) leert u de basisvaardigheden van het wegwielrennen aan.  Zo leert u veilig in het wiel rijden in groep, met klikpedalen rijden, veilig remmen, op- en afschakelen, bochten insturen, een lekke band vervangen, de regio verkennen, en … je bouwt een basisconditie op. En dit op een ontspannen en plezierige manier in een kleine groep.

Bij de middengroep beschik je al over deze basisvaardigheden.  Maar hier gaan we je skills naar een hoger niveau tillen.  Je vaardigheden worden geautomatiseerd zodat je stilaan één wordt met je fiets.  Met beide groepen fietsen we elke week een andere uitgestippelde toer.  Regelmatig wordt er voor of tijdens de rit een techniek oefening ingelast.  Tijdens het fietsen streven we met de 1.0 naar een gemiddelde rijsnelheid van 23 km/uur, met de 2.0 streven we naar een gemiddelde van 26 à 27 km/uur.

Met de gevorderden (3.0) gaan we nog een ‘trapje’ verder.  Voor hen staat er op zondag voormiddag een duurtraining op het menu (i.s.m. De Oevelse Wielervrienden) en een intervaltraining op dinsdag avond o.l.v. een gediplomeerde WestFit fietstrainer.  De duurtraining wordt tegen een gemiddelde rijsnelheid van 30 km/uur afgelegd. De intervaltrainingen zijn fysiek zware trainingen waarbij je ‘tot aan het gaatje’ moet fietsen 😉

NIEUW:  De trainingen lopen tot aan de zomervakantie.  Op zaterdag 7 juli 2018 organiseren we als afsluiter een eigen fietstocht (verschillende afstanden) in de Ardennen (Salm-regio).  We sluiten de fietsdag af met een pastaparty en een glaasje in een moderne Ardense gîte.  Mogelijkheid in de gîte om te overnachten tot zondag met ontbijt.

Waar?

  • Vertrek aan het ‘Boswachtershuis’ te Westerlo (Papedreef 1).
  • We fietsen lussen vanuit Westerlo in alle windrichtingen. We voorzien weer enkele nieuwe ritten voor 2018.
  • Enkel de duurtraining voor groep 3.0 vertrekt aan de kerk in Oevel.

Wanneer?

  • 1.0 en 2.0:  Op maandag van 18.30 tot 20.30 uur à 21 uur. Start: 26 maart t.e.m. 25 juni 2018 (in totaal 13 weken).
  • 3.0:  Op zondag van 9 tot circa 12 uur duurtraining en op dinsdag intervaltraining van 18.30 tot 20.30 à 21 uur. Start: 27 maart t.e.m. 26 juni 2018 (in totaal 13 weken).

Prijs?

Interesse?