MAANDAG-trainingen

3 Niveau's: starters, middengroep en gevorderden.

Wat? Groepsritten voor wegfietsers (zowel voor ♂︎en ♀︎) onder begeleiding van gediplomeerde fietstrainers. Dit zijn fietstrainingen van circa 2 à 2,5 uur.  Wij fietsen altijd met plezier voor de sport😅. Wij presteren graag,  maar de FUN hoort er altijd bij.

NIEUW IN 2023:  Met de starters krijg je een maand voor de eigenlijke start van de fietstrainingen nog 4 aparte fietstrainingen. Tijdens deze 4 lessen leert u de basisvaardigheden van het wegwielrennen aan.  Zo leert u veilig in het wiel rijden in groep, met klikpedalen rijden, veilig remmen, op- en afschakelen, bochten insturen, een lekke band vervangen, en … je bouwt langzaam aan je basisconditie op. En dit op een ontspannen en plezierige manier in een kleine groep van starters. Bedoeling is om bij de eigenlijke start van fietstrainingen (eind maart) aan te kunnen sluiten bij de middengroep.

Bij de middengroep beschik je al over deze basisvaardigheden.  Maar hier gaan we je skills en conditie naar een hoger niveau tillen.  Je vaardigheden worden geautomatiseerd zodat je stilaan één wordt met je fiets.  Met elke groep fietsen we telkens een andere uitgestippelde toer.  Af en toe wordt er tijdens de rit nog eens een techniekoefening ingelast.  Tijdens het fietsen streven we naar een gemiddelde rijsnelheid van 23 à 27 km/uur.

Met de gevorderden⚡️gaan we nog een ‘trapje’ verder. We trachten een gemiddelde rijsnelheid van 28 à 32 km/uur te behalen (afh. van het type training).  Regelmatig zal er een klimtraining of een interval-training worden ingelast (dit zijn de fysiek zwaardere trainingen). Deze trainingen zijn er op gericht om onze fietssnelheid te verhogen en onze krachtuithouding te verbeteren. De meeste trainingen gaan door op de openbare weg, maar we gaan ook trainen op de wielerpiste in Hulshout en op het circuit van Zolder. Perfecte trainingen voor de wedstrijd georiënteerde fietser of triatleet.


ZONDAG-trainingen

Vrije trainingen voor duurfietsers.

Wat? Op zondag voormiddag is er wekelijks een "vrije" duurtraining voor de liefhebbers die niet graag alleen fietsen. Als lid van WestFit krijg je gratis toegang tot al onze fietsroutes (gpx-files) voor je GPS op ons platform 'Ride with gps'. Al onze routes zijn up-to-date, zeer gevarieerd (in afstand en hoogtemeters) en gaan alle windrichtingen uit. Zo kan er elke week een andere rit gereden worden.  Het normale vertrekuur is 9 uur (tenzij anders gecommuniceerd in de WhatsApp-groep). Het opsplitsen in groepjes (met verschillende snelheid of afstand) gebeurt in onderling overleg. Eénmaal de groep of groepjes gevormd is het principe "samen uit, samen thuis". De communicatie met al de fietsers loopt via een WhatsApp groep zodat er al daags tevoren kan overlegd worden welke rit er wordt gereden. Er fietst op deze vrije trainingen meestal geen aparte WestFit-trainer mee. Uiteraard kan je onze ritten ook solo afleggen en je eigen vertrekuur kiezen, hierin ben je vrij.

Het doel van deze zondagstrainingen is om een brede basisconditie op te bouwen en te onderhouden.

EXTRA:  Jaarlijks organiseren we naar goede gewoonte in het begin van de zomer een Ardennen-dag. Daar staat dan een mooie wegrit of MTB-tocht op het programma (keuze uit verschillende afstanden). Na de fietsrit houden we een pastaparty🍝 met de nodige drankjes🍷 in een mooi vakantiehuis.  Er is de mogelijkheid om na het fietsen te douchen, en zelfs te blijven overnachten. Deze Ardennen-dag is optioneel en zit niet bij in het lidgeld inbegrepen. Alle info hieromtrent vind je terug bij 'Ardennendag' onder de rubriek EVENTS. 


PRAKTISCHE INFO

Waar?

  • MAANDAG-trainingen: vertrek aan het ‘Boswachtershuis’ te Westerlo (Papedreef 1). We fietsen lussen vanuit Westerlo in alle windrichtingen. We voorzien zoals elk jaar weer enkele nieuwe ritten voor u in 2023.
  • ZONDAG-trainingen: vertrek aan het ‘Boswachtershuis’ te Westerlo (Papedreef 1). De fietsroutes zijn allen in lusvorm met vertrek en aankomst in Westerlo.

Wanneer?

  • MAANDAG-trainingen: vanaf 27 maart t.e.m. 26 juni 2023 (startdag = 1ste maandag vanaf het zomeruur)
    • vertrek om 18u45 (tot circa 21u)
    • EXTRA VOOR DE STARTERS: de starters hebben 4 voorbereidende fietslessen op zaterdag 4, 11, 18 en 25 maart van 13u tot 14u30
  • ZONDAG-trainingen: vanaf 5 maart 2023 (tot eind september)
    • vertrek om 9u (tenzij ander startuur wordt gecommuniceerd in de WhatsApp-groep)                                                                                                                                     

Extra? WestFit gebruikt het platform 'Ride with gps' voor het beheer van al onze fietsritten. Onze leden krijgen gratis toegang tot dit platform.  Al onze fietsritten zijn ten allen tijde beschikbaar en kunnen gedownload worden voor elk type fiets-GPS. Een training gemist, of wil je het parcours van een leuke training nogmaals rijden? Geen probleem, download de gpx-file op je GPS en je bent zo de baan op🚴🏼👌🏻.

Prijs?

Interesse?