MAANDAG-trainingen

3 Niveau's: starters, middengroep en gevorderden.

Wat? Groepsritten voor wegfietsers (zowel voor ♂︎en ♀︎) onder begeleiding van gediplomeerde fietstrainers. Dit zijn fietstrainingen van circa 2 à 2,5 uur.  Wij trainen altijd met plezier voor de wielersport😅.

Met de starters leert u de basisvaardigheden van het wegwielrennen aan.  Zo leert u veilig in het wiel rijden in groep, met klikpedalen rijden, veilig remmen, op- en afschakelen, bochten insturen, een lekke band vervangen, de regio verkennen, en … je bouwt een basisconditie op. En dit op een ontspannen en plezierige manier in een kleine groep. De gemiddelde rijsnelheid bedraagt 21 à 23 km/uur.

Bij de middengroep beschik je al over deze basisvaardigheden.  Maar hier gaan we je skills en conditie naar een hoger niveau tillen.  Je vaardigheden worden geautomatiseerd zodat je stilaan één wordt met je fiets.  Met elke groep fietsen we telkens een andere uitgestippelde toer.  Af en toe wordt er tijdens de rit nog eens een techniekoefening ingelast.  Tijdens het fietsen streven we naar een gemiddelde rijsnelheid van 24 à 28 km/uur.

Met de gevorderden⚡️gaan we nog een ‘trapje’ verder. We trachten een gemiddelde rijsnelheid van 29 à 32 km/uur te behalen (afh. van welk type training).  Regelmatig zal er een interval-training worden ingelast (dit zijn de fysiek zwaardere trainingen). De gevorderden kunnen bijkomend op zondag voormiddag een lange duurtraining van 70 à 100 km fietsen (i.s.m. en onder leiding van 'De Oevelse Wielervrienden'). Deze duurtraining wordt tegen een gemiddelde rijsnelheid van 30 km/uur afgelegd.

EXTRA:  De trainingen lopen tot aan de zomervakantie.  Op zaterdag 3 juli 2021 organiseren we naar jaarlijkse gewoonte als afsluiter een eigen fietstocht in de Ardennen (start/aankomst dit jaar in Vielsalm).  We sluiten deze fietsdag af met een pastaparty en een drankje in een mooi vakantiehuis.  Er is de mogelijkheid om na het fietsen te douchen, en zelfs te blijven overnachten tot zondag. Deze Ardennen-dag zit niet bij in de prijs inbegrepen. Alle info hieromtrent vind je terug bij 'Ardennendag' onder de rubriek EVENTS. 


ZONDAG-trainingen (+woensdag)

1 Niveau: middengroep.

Wat?  Bij deze middengroep beschik je al over de nodige basisvaardigheden. Deze fietsgroep streeft naar een gemiddelde rijsnelheid van 24 à 28 km/uur (afh. van het terreintype). Hier is het niet de bedoeling om de fietssnelheid te verhogen, maar wel de bedoeling om de afstand te vergroten. Er wordt gestart met een rit van 60km, en geëindigd met een rit van 120km. Dus week na week zal de afstand stelselmatig vergroot worden. Op zondag neemt de fietstrainer de groep op sleeptouw en zal elke week een andere rit begeleiden. Op woensdag is er ook een training voor de groep voorzien, maar dan zonder trainer erbij. Dan krijg je wekelijks een gpx-file van de route die moet gereden worden voor je fietsGPS. Deze routes wisselen week om week tussen vlakke temporitten en klimritten.
Het doel van deze zondag- en woensdagtrainingen is om een brede fietsconditie op te bouwen zodat je in de zomer lange fietsritten de baas kan.


ALLE INFO

Waar?

  • MAANDAG-trainingen: vertrek aan het ‘Boswachtershuis’ te Westerlo (Papedreef 1). We fietsen lussen vanuit Westerlo in alle windrichtingen. We voorzien zoals elk jaar weer enkele nieuwe ritten voor u in 2021.
  • ZONDAG-trainingen: vertrek aan het ‘Boswachtershuis’ te Westerlo (Papedreef 1). Op zondag zullen er ook ritten met een andere vertrekplaats zijn. Dit wordt tijdig door de fietstrainer gecommuniceerd.

Wanneer?

  • MAANDAG-trainingen (Starters, Middengroep en Gevorderden): Van 18u45 tot circa 21 uur.
    Start: 29 maart t.e.m. 28 juni 2021 (start is jaarlijks 1ste maandag vanaf  het zomeruur).
  • ZONDAG-trainingen (Middengroep):  Van 9u tot circa 11 à 13 uur. (Het einduur zal week na week later worden doordat de rit steeds langer wordt.)  Startuur van de woensdagtrainingen wordt onder de deelnemers afgesproken.
    Start: 2 mei  t.e.m. 4 augustus 2021.

Extra? WestFit gebruikt het platform 'Ride with gps' voor het beheer van al onze fietsritten. Onze leden krijgen gratis toegang tot dit platform.  Al de fietsritten zijn vòòr de trainingen beschikbaar en kunnen gedownload worden voor elk type fiets-GPS. Een training gemist, of wil je het parcours van een leuke training nogmaals rijden? Geen probleem, download de gpx-file op je GPS en je bent zo de baan op🚴🏼👌🏻.

Prijs?

Interesse?