Home / Volwassenen / Wegwielrennen

Wegwielrennen Starters, Middengroep en Gevorderden

Wat? Groepsritten onder begeleiding van een gediplomeerde fietstrainer. Wij trainen altijd met plezier voor de wielersportūüėÖ.

Met de starters (zowel voor mannen als vrouwen) leert u de basisvaardigheden van het wegwielrennen aan.  Zo leert u veilig in het wiel rijden in groep, met klikpedalen rijden, veilig remmen, op- en afschakelen, bochten insturen, een lekke band vervangen, de regio verkennen, en … je bouwt een basisconditie op. En dit op een ontspannen en plezierige manier in een kleine groep. De gemiddelde rijsnelheid bedraagt 22 à 24 km/uur.

Bij de middengroep beschik je al over deze basisvaardigheden.  Maar hier gaan we je skills en conditie naar een hoger niveau tillen.  Je vaardigheden worden geautomatiseerd zodat je stilaan één wordt met je fiets.  Met elke groep fietsen we telkens een andere uitgestippelde toer.  Af en toe wordt er tijdens de rit nog eens een techniekoefening ingelast.  Tijdens het fietsen streven we naar een gemiddelde rijsnelheid van 25 à 28 km/uur.

Met de gevorderden‚ö°ÔłŹgaan we nog een ‚Äėtrapje‚Äô verder. We trachten een gemiddelde rijsnelheid van 29 √† 32 km/uur te behalen (afh. van welk type training). ¬†Regelmatig zal er een interval-training worden ingelast (dit zijn de fysiek zwaardere trainingen). De gevorderden kunnen bijkomend op zondag voormiddag een lange duurtraining van 70 √† 100 km fietsen (i.s.m. en onder leiding van 'De Oevelse Wielervrienden'). Deze duurtraining wordt tegen een gemiddelde rijsnelheid van 30 km/uur afgelegd.

EXTRA:  De trainingen lopen tot aan de zomervakantie.  Op zaterdag 4 juli 2020 organiseren we naar jaarlijkse gewoonte als afsluiter een eigen fietstocht in de Ardennen (start/aankomst dit jaar in Marcourt, La Roche).  We sluiten deze fietsdag af met een pastaparty en een drankje in een mooi vakantiehuis.  Er is de mogelijkheid om na het fietsen te douchen, en zelfs te blijven overnachten tot zondag. Deze Ardennen-dag zit niet bij in de prijs inbegrepen. Alle info hieromtrent vind je terug bij 'Ardennendag' onder de rubriek EVENTS. 

Waar?

  • Vertrek aan het ‚ÄėBoswachtershuis‚Äô te Westerlo (Papedreef 1).
  • We fietsen lussen vanuit Westerlo in alle windrichtingen. We voorzien weer enkele nieuwe ritten voor u in 2020.
  • Enkel de lange duurtraining op zondag voor de Gevorderden vertrekt aan de kerk in Oevel.

Wanneer?

  • Starters, Middengroep en Gevorderden:¬† Op maandag van 18u45 tot circa 21 uur. Start: 30 maart t.e.m. 29 juni 2019 (we starten jaarlijks terug op de 1ste maandag na ingang van het zomeruur).
  • Extra Gevorderden:¬† Op zondag van 9u tot circa 12 uur (gans het jaar door).

Prijs?

Interesse?