MAANDAG-trainingen

3 Niveau's: starters, middengroep en gevorderden.

Wat? Groepsritten voor wegfietsers (zowel voor ♂︎en ♀︎) onder begeleiding van gediplomeerde fietstrainers. Dit zijn fietstrainingen van circa 2 à 2,5 uur.  Wij fietsen altijd met plezier voor de sport😅. Wij presteren graag,  maar de FUN hoort er altijd bij.

Met de starters leert u de basisvaardigheden van het wegwielrennen aan.  Zo leert u veilig in het wiel rijden in groep, met klikpedalen rijden, veilig remmen, op- en afschakelen, bochten insturen, een lekke band vervangen, de regio verkennen, en … je bouwt een basisconditie op. En dit op een ontspannen en plezierige manier in een kleine groep. De gemiddelde rijsnelheid bedraagt 21 à 23 km/uur.

Bij de middengroep beschik je al over deze basisvaardigheden.  Maar hier gaan we je skills en conditie naar een hoger niveau tillen.  Je vaardigheden worden geautomatiseerd zodat je stilaan één wordt met je fiets.  Met elke groep fietsen we telkens een andere uitgestippelde toer.  Af en toe wordt er tijdens de rit nog eens een techniekoefening ingelast.  Tijdens het fietsen streven we naar een gemiddelde rijsnelheid van 24 à 28 km/uur.

Met de gevorderden⚡️gaan we nog een ‘trapje’ verder. We trachten een gemiddelde rijsnelheid van 29 à 32 km/uur te behalen (afh. van welk type training).  Regelmatig zal er een klimtraining of een interval-training worden ingelast (dit zijn de fysiek zwaardere trainingen). Deze trainingen zijn er op gericht om onze fietssnelheid te verhogen en onze krachtuithouding te verbeteren. Perfecte trainingen voor de wedstrijdgeoriënteerde fietser of triatleet.


ZONDAG-trainingen

Vrije trainingen voor duurfietsers.

Wat? Op zondag voormiddag is er wekelijks een vrije duurtraining. Van maart t.e.m juni voorziet WestFit een opbouw van fietstrainingen van 60 km naar 120 km. WestFit voorziet de routes (gpx) voor je fiets-GPS op een platform waartoe je gratis toegang krijgt. De routes zijn zeer gevarieerd, gaan elke week een andere windrichting uit en zijn logisch uitgewerkt zodat ze passen in de trainingsopbouw.
Er wordt een startuur voorzien voor fietsers die graag in groep fietsen. Eventueel opsplitsen in groepjes (met verschillende snelheid) gebeurt in onderling overleg. Eénmaal de groep of groepjes gevormd is het principe "samen uit, samen thuis". Er fietst op deze vrije trainingen geen WestFit-trainer mee. Uiteraard kan je de ritten ook solo afleggen en je eigen vertrekuur kiezen, hierin ben je vrij.

Het doel van deze zondagstrainingen is om een brede basisconditie op te bouwen en te onderhouden zodat je in de zomer lange fietsritten de baas kan.

EXTRA:  De fietstrainingen op zondag en maandag lopen tot aan de zomervakantie.  Op zaterdag 9 juli 2022 organiseren we naar jaarlijkse gewoonte als afsluiter een Ardennen-dag (dit jaar in Ovifat). Daar staat een fietsrit van circa 80km op het programma. NIEUW: 1 of 2-daagse voor duurfietsers. Zij fietsen van Westerlo naar Ovifat. Een prachtige rit van circa 160km. De die-hards kunnen daags nadien een terugrit doen naar Westerlo via een andere route. Na de fietsrit op zaterdag houden we in Ovifat een pastaparty🍝 met de nodige drankjes🍷 in een mooi vakantiehuis.  Er is de mogelijkheid om na het fietsen te douchen, en zelfs te blijven overnachten tot zondag. Deze Ardennen-dag is optioneel en zit niet bij in de prijs inbegrepen. Alle info hieromtrent vind je terug bij 'Ardennendag' onder de rubriek EVENTS. 


PRAKTISCHE INFO

Waar?

  • MAANDAG-trainingen: vertrek aan het ‘Boswachtershuis’ te Westerlo (Papedreef 1). We fietsen lussen vanuit Westerlo in alle windrichtingen. We voorzien zoals elk jaar weer enkele nieuwe ritten voor u in 2022.
  • ZONDAG-trainingen: vertrek aan het ‘Boswachtershuis’ te Westerlo (Papedreef 1). De fietsroutes zijn allen in lusvorm met vertrek en aankomst in Westerlo.

Wanneer?

  • MAANDAG-trainingen: vanaf 28 maart t.e.m. 27 juni 2022 (startdag = 1ste maandag vanaf het zomeruur)
    • vertrek om 18u45 (tot circa 21u)
  • ZONDAG-trainingen: vanaf 13 maart t.e.m. 26 juni 2022
    • Maart-april: vertrek om 9u
    • Mei-juni: vertrek om 8u30                                                                                                                                     

Extra? WestFit gebruikt het platform 'Ride with gps' voor het beheer van al onze fietsritten. Onze leden krijgen gratis toegang tot dit platform.  Al de fietsritten zijn vòòr de trainingen beschikbaar en kunnen gedownload worden voor elk type fiets-GPS. Een training gemist, of wil je het parcours van een leuke training nogmaals rijden? Geen probleem, download de gpx-file op je GPS en je bent zo de baan op🚴🏼👌🏻.

Prijs?

Interesse?