Home / Vakanties / Fietsvakanties

Bekijk hier de PROMOTIE-film!

Fietsvakantie in Oostenrijk voor families

Na de succesvolle try-out dit jaar kan iedereen mee in 2020 😃🚵🏻‍♂️👍🏻

OPGELET: door de grote interesse werd er al op 70% van de kamers een optie genomen.  Deze moeten definitief bevestigd worden ten laatste op 31 januari 2020. Ook interesse? Geef dit asap door via westfit.info@icloud.com

Voor aktieve gezinnen die ook graag fietsen tijdens hun vakantie.  We fietsen in de prachtige Hochkönig regio en hebben onze uitvalsbasis in het pittoreske dorp Maria Alm. Het vriendelijke personeel van hotel Niederreiter***S staat te popelen om jullie te ontvangen.  U verblijft 8 nachten in dit gezellige hotel dat midden in het autoluwe centrum is gelegen.  Vanop het terras heeft u zicht op de MTB-flowtrail die tot aan het hotel loopt.  De gratis (fiets)lift ligt trouwens naast het hotel en brengt je snel naar de top van de berg!

We hebben een 6-daags gevarieerd fietsprogramma voor u uitgewerkt met een mix van wegritten voor de koersfiets, MTB-tochten, MTB-flowtrails en e-MTB ritten.  Elke fietsdag staat er een rit geprogrammeerd op niveau basic en een rit op niveau expert. Kinderen kunnen deelnemen aan het fietsprogramma (niveau basic) indien ze min. 8 jaar zijn EN over een goede basisconditie beschikken. Het fietsprogramma plannen we meestal in de voormiddag (halve dag), zo heb je de namiddag en avond nog vrij voor meer "family-time". De fietstochten worden begeleid door trainers van 'WestFit' i.s.m. lokale fietstrainers van 'Bike Max'.

Alles kan, niets moet op deze vakantie. Je kiest elke dag zelf, of je met een groep mee gaat fietsen, of je er zelf op uit trekt. Verder is er een groot aanbod van leuke activiteiten in de regio: zwembaden, glijbanen, boogschieten, wandeltochten, rodelbanen, de stad Salzburg, het meer van Zell am See, ...

Periode? 16 - 24 juli 2020 (9-daagse reis met de wagen)

Prijs?

 • volwassene: €710
 • kind tot 2j: gratis
 • kind 3-5j: €285 (zonder fietsprogramma)
 • kind 6-7j: €365 (zonder fietsprogramma)
 • kind 8-12j: €445
 • kind 13-16j: €520

Kinderkortingen enkel geldig bij verblijf op de kamer van 2 betalende volwassenen.  Volgende aangepaste prijzen op aanvraag: single kamer; kind(eren) met 1 ouder op de kamer; gezinnen met 3 of meer kinderen.

Inbegrepen?

 • hotel 8 nachten in half pension (recent gerenoveerde kamers)
 • gebruik wellness, gratis Wifi en gratis parking
 • reisbegeleiding aanwezig (WestFit)
 • 6-daags begeleid fietsprogramma (trainers WestFit en Bike Max)
 • Hochkönig Card: gratis gebruik van alle operationele liften in Maria Alm, Dienten en Mühlbach, gratis wandelbussen, 1 gratis rodel-afdaling op de Biberg, gratis toegang tot tennisbanen en openluchtzwembad van Maria Alm, 1 maal gratis toegang tot het 'Hohe Tauern National Park Museum'.
 • dienst toerisme van Maria Alm biedt gratis wandelingen aan onder begeleiding van een lokale gids (vertrek vlakbij het hotel, programma hangt uit in het hotel)

Korting?  Niet fietsers: - €60

Niet inbegrepen?

 • huur fietsen (MTB, fully, e-MTB, citybike) Richtprijs: e-MTB volw. €35/dag;  e-MTB kind €20/dag. Deze kunnen daags van tevoren gehuurd worden naast het hotel.
 • verzekering: een reisbijstand/annulatieverzekering kan je bekomen op aanvraag

Fietsprogramma?

donderdag 16 juli: aankomst hotel

vrijdag: wegfiets basic, MTB basic, MTB expert

zaterdag: e-MTB basic, MTB expert

zondag: MTB basic, wegfiets basic/expert

maandag: rustdag

dinsdag: e-MTB basic, MTB expert

woensdag: wegfiets basic/expert, MTB basic

donderdag: e-MTB basic, MTB expert

vrijdag 24 juli: vertrek uit hotel

! e-MTB ritten: deze MOET je met een e-MTB rijden (eigen of huur). Dit zijn prachtige ritten voor alle niveaus! Heb je weinig of geen fietservaring, heb je weinig conditie, zelfs dan kan je mee met de e-MTB. Deze tochten zijn technisch haalbaar voor iedereen!

Inschrijven? Dit kan enkel via e-mail naar westfit.info@icloud.com (niet via het inschrijvingsformulier).