Fietsvakantie 2024 Livigno-Bormio.
                     In het spoor van de roze trui...

In 2024 trekken we voor de 2de keer naar de Giro d'Italia. Hier gaan we supporteren in de Alpen voor onze Belgische coureurs. We koppelen dit aan een 4-daagse fietsvakantie.  Hou het Pinksterweekend in 2024 alvast vrij!

Periode: 17 tot 22 mei 2024 (Pinksterweekend)
Prijs: €695 pp (op basis van 2-persoonskamer)
Verblijf: Hotel Miravalle*** (www.hotel-miravalle.org) Fietshotel met perfecte ligging in Semogo (halfweg tussen Bormio en Livigno). Alle kamers werden recent gerenoveerd, zeer lekkere Italiaanse keuken, mooie wellness en prachtig zonneterras.
Inbegrepen: busreis h/t (nachtrit) in Royal class (dwz 20cm extra beenruimte), fietstransport* h/t, verblijf in half pension (ontbijt & dinner) + extra snacks na het fietsen, verblijf in deluxe kamers (recent gerenoveerd),  4 begeleide fietsritten (2 verschillende niveau's/afstanden), supporteren 2 ritten Giro + bezoek rennersdorp op rustdag, wandelprogramma, reisbegeleiding, gpx'en van alle ritten, bewaakte fietsenstalling. *Fietstransport: dit kan best in fietskoffer of fietstas. Losse fietsen worden opgehangen en vastgemaakt in een speciale gesloten fietsremorque.
Kortingen & supplementen: eigen wagen -€140 (bij volle busbezetting), wandelaar -€50, singleroom +€95

!Bij vervoer met eigen wagen kunnen er afwijkende hotelovernachtingen geregeld worden. Tijdig aan te vragen bij WestFit!

Reisprogramma:
- vrijdag AVOND 17 mei: vertrek nachtbus
- zaterdag 18 mei: 's ochtends aankomst hotel, ontbijt, verkenningsrit Valtellina
- zondag 19 mei (Pinksteren): fietsrit 2 + supporteren aankomst Giro op de Mottolino
- maandag 20 mei (Pinkstermaandag): fietsrit 3 + bezoek rennersdorp in Livigno
- dinsdag 21 mei: supporteren Giro (langs hotel of op de Stelvio) + fietsrit 4
vroege avond: na dinner vertrek terugrit nachtbus
-woensdag 22 mei: thuiskomst in België tussen 6 en 7u

Fietsprogramma:
- 4-daags fietsprogramma (eigen ritten rijden is ook mogelijk)
- 2 fietsgroepen (a en b). Groep a is de snelste groep en fietst de langste rit met meeste hoogtemeters. Groep b fietst elke dag een kortere rit met minder hoogtemeters. Elke dag vrije keuze van fietsgroep. Op het programma alvast de Stelvio, Gavia of Mortirolo voor de klimgeiten onder ons.
- totaal 5 a-ritten: volgt asap;  totaal 5 b-ritten: volgt asap
- a-ritten: kortste rit is ...km met ...hm; zwaarste rit is ...km met ...hm
- b-ritten: kortste rit is ...km met ...hm; zwaarste rit is ...km met ...hm
- detailoverzicht van de ritten en de gpx-files krijg je bij inschrijving
- elke groep wordt begeleid door een ervaren fietsbegeleider. Fietsen onder het moto 'samen uit, samen thuis'. Iedereen fietst de beklimmingen op eigen tempo.
- elke rit is er een begeleidend voertuig (van WestFit of hotel) in de buurt voor de bevoorradingen, pechverhelping en EHBO.
Wandelprogramma:
- nieuw in 2024 wordt er een programma opgemaakt voor wandelaars. Concrete info volgt asap, maar greep uit het aanbod: wandeling door het oude centrum van Bormio, wandelbezoek Stelvio nationaal park (indien toegankelijk), bezoek aan de warmwater thermen, wandeling en shopping in taxfree Livigno, wandeling naar de aankomstplaats van de Giro op de Mottolino, ...

Inschrijvingen GEOPEND! First come, first served. SCHRIJF JE IN VIA MAIL NAAR: westfit.info@icloud.com
Beperkt aantal plaatsen (20 kamers, nog 6 kamers vrij waaronder enkele single rooms).


Fietsvakantie Mon Ventoux

Ook in 2024 slaan Sporta en WestFit de handen in elkaar om alle fietsers voor te bereiden om de legendarische Mont Ventoux in Frankrijk op te fietsen.  Al de trainingsschema's zal je van WestFit krijgen. Ook zullen wij aanwezig zijn op de voorbereidende ritten. En natuurlijk ook op zondag 23 juni in Frankrijk om samen de Mont Ventoux te beklimmen.

Heb je er altijd al van gedroomd om deze mythische col te beklimmen? Wacht dan niet langer en schrijf je in. Alle info vind je op www.monventoux.be